maandag 14 december 2009

Kunst!

Ik heb deze week eens nagedacht over kunst. Mensen beschouwen kunst altijd heel verschillend. Je hebt mensen die echt gevoél in kunst leggen, die op elk detailtje letten. Maar wat ís kunst? Wanneer noem je iets kunst? Als het gemaakt is door een kunstenaar? Maar neem nou Mondriaan, ik vind zijn schilderijen prachtig, maar ik kan het toch niet echt knap noemen... Maar als ik een schilderij maak, noem ik het kunst, maar denken de meeste mensen daar anders over.
Dus mijn conclusie is dat voor iedereen de grens anders ligt, net als bij de stadsgrens bij landen. In IJsland noemen ze een plaats met 500 inwoners al een stad, terwijl in Tokyo de grens bij 50.000 (!!!) inwoners ligt (Ik heb opgelet bij aardrijkskunde!!)


Ik heb eens goed rondgekeken op mijn school, en ik moet zeggen dat ze bij mij op school erg kunstzinnig zijn. Deze ''uiting van kunst'' heet ''Vechtende fietsen'' en de kunstenaar is (nog) onbekend:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten