zondag 21 februari 2010

Feest

Ik had vandaag een enig feestje. Mijn opa werd 65 jaar en zoiets vier je natuurlijk met een jubileum. Nu hebben mijn opa en oma een groot, heel groot, huis, dus het feest werd gehouden in de feestzaal. De hele familie werd uitgenodigd. Ah, de hele familie....bestaande uit de 100 ooms, tantes, neven en nichten van mijn vader die allemaal Jan of Annie heten.
Leuk, een feest dus, met veel taart en veel mensen. Maar het punt is nou net, dat ik een 13-jarig kind ben. En als je 13 bent, dan vind je het niet leuk meer om gezellig als klein meisje tussen al die ooms en tantes te zitten, die steeds zeggen dat je gegroeid bent/je op je vader lijkt/je mooie schoenen/broek/haar hebt enz... (en dat je op je vader lijkt is natuurlijk wel het allerlaatste wat je wilt horen als je 13 bent...) En dan al die zoenen die je dan moet geven! Reken maar uit, zeker 20 ooms en tantes, die allemaal 3 zoenen willen...
Maar het bleef toch een feest met taart, dus ging ik toch maar mee.
Om half 2 druppelden de eerste ooms en tantes binnen. Ik ging naar de keuken. Toen zag ik daar iets liggen. Het was lang en harig: een afwasborstel! Er borrelde een idee in mij op. Een feest...dus ook veel taart en drinken...dus ook veel vuile vaat...die ook afgewassen moet worden... Ach, dacht ik, laat ik oma eens een handje helpen, die is dan vast heel blij dat ze even kan kletsen met wat mensen. Dus ik laat de gootsteen vol lopen en begin vrolijk met afwassen. Ik hou al van afwassen sinds ik klein was en ik heb nu toch niks beters te doen.
Al snel komt de eerste vaat binnen. Oma was heel blij dat ik even help.
Aah, ik ben gek op afwassen. Lekker met je handen in dat hete, lekker ruikende water, met een borstel taartschaaltjes afschrobben. Het geeft toch elke keer weer een gevoel van genoegdoening als je ziet hoe zo'n schaaltje weer prachtig wit wordt.
Na 2 uur afwassen word ik toch wel een beetje moe. Ik ga toch maar eens gezellig bij de ooms en tantes zitten. Maar zodra ik die zaal binnenkom, wordt mijn oog getrokken naar een vuile beker. Die moet schoon! Dus begin ik weer opnieuw met afwassen. Het begint echt een obsessie te worden. Tot het eten wordt bezorgd blijf ik afwassen. Het verveelt ook niet. Ik snap niet waarom mensen een vaatwasmachine hebben.
Na het eten is het feest afgelopen en gaan de ooms en tantes naar huis. Met een tevreden gevoel kijk ik naar de stapel schone vaat die op het aanrecht staat. Dat was leuk! Tot mijn verbazing krijg ik nog 5 euro van mijn opa ook. Ha, doe je iets wat je leuk vindt, krijg je nog geld toe ook!
Dit was het leukste feest van m'n leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten