maandag 8 maart 2010

Daar gaat de carrière van je vader...

Gisteren zong mijn geliefde zusje in de halve finale van het Kinderen voor Kinderen songfestival in De Spiegel-theater te Zwolle. En ik als grote zus moest natuurlijk mee. Ondanks dat ik als de dood ben dat er wat fout gaat (een microfoon die uitvalt, je zusje die vals zingt, onder het dansen haar schoen uitvliegt e.d).
Er ging niks fout. Neheee.... Mijn stoere zusje heeft die clown-achtige presentator toch maar weer mooi op zijn nummer gezet. Mwhuhahaaa. Haha, die heeft nu wel een minderwaardigheidscomplexje voor de rest van zijn leven! Want zie je, het was Mariekes verjaardag, en die presentator (Lex heetie) ging Marieke dus uiteraard uithoren over haar cadeautjes enzo. En toen wilde hij ''haar nog even het allermooiste cadeautje geven'', namelijk een kus. Hahaaa, het mooiste cadeau? Dat had hij gedroomd! Want mijn maffe zusje had helemaal geen zin om vertroeteld te worden door de eerste de beste presentator. Dus zodra Lex zich naar haar toeboog, deed mijn zusje sarcastisch kijkend een stap naar achteren. Het publiek natuurlijk lachen. Arme presentator. Afgewezen door een net 11-jarig kind.
Maar ze zong fantastisch. Natuurlijk niet zo goed als de winnaar, Brian, maar toch.

Toen Marieke eindelijk van het podium af was, kon ik opgelucht adem halen. Dacht ik. Niet dus. Want opeens kondigde Babette Labeij (koordirigente van KvK en onder de show af en toe nog heel vitaal een liedje met een dansje erbij zong) (ik mag haar niet zo, ik weet niet precies waarom) (misschien omdat ze me aan Patricia Paay doet denken (knipoog naar Annika)) aan dat ze eventjes de drie knapste vaders in de zaal het podium op wilde hebben. Onze hele rij keek naar mijn vader, die deed alsof hij niet bestond (toch raar, want normaal heeft hij toch niet het kleinste ego). Na lang aandringen van mijn moeder (''kom op Mark, je bént toch de knapste in de zaal?'') ging mijn vader toch maar naar voren. Hij werd hartelijk ontvangen door Babette en haar sexy achtergrondzangeressen. Mijn vader had het vreselijk naar zijn zin, geloof ik.

Vervolgens mocht hij, samen met 2 andere (minder knappe) papa's een soort cha cha cha dansen. Ik moet zeggen, mijn vader kan goed de boel gezellig houden. Terwijl die andere vaders als 2 stijve harken en een gemaakte glimlach een beetje rondjes draaiden met de achtergrondzangeressen, deed mijn vader alsof hij zélf Babette Labeij was geworden en danste hij vrolijk en klappend over het podium. Geniaal gewoon. Ook hier een filmpje, om nog even de carrière van mijn vader helemaal gedag te zeggen.

3 opmerkingen:

 1. Charmant :P
  Ach, beter uitbundig dansen dan een beetje verlegen op het podium staan als een struisvogel die een poging doet de flamenco te dansen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha! geweldig! Nu nog even de link van je blog naar de trinitas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt je schaamte weer geweldig van je af geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen