maandag 1 maart 2010

Make-up

School is weer begonnen! En ik zit ziek thuis. En eigenlijk vind ik dat ook niet zo'n ramp. Want op school is het ook zó druk. Elke keer als ik in de pauze naar de wc wil gaan, is het weer knokken geblazen, want je komt er niét doorheen. Voor de spiegel (en dus ook de kraan) staan een heleboel meiden hun make-up bij te werken. Want stél je eens voor dat je geen mascara op hebt! Dan maak je écht geen kans bij de jongens hoor! En bij ons op school geldt dan ook nog de regel ''Hoe meer klonten je mascara bevat, hoe populairder je wordt en hoe meer jongens er achter je aan komen''.
Vorig jaar zag ik onder Frans Demi's* broekzak uitpuilen, omdat er 2 mascara's en een lipgloss inzaten. Ook zag ik Franca** haar mascara stiekem bijwerken in de spiegel die in haar agenda zat geplakt. Zelfs de meiden-agenda's zijn tegenwoordig ingesteld op de ''ijdelheid'' van sommige meiden.
Ik doe bijna nooit make-up op (niet dat ik niet ijdel ben xD). En als ik het al op doe, is het een heel klein beetje. En dat heeft een reden. Ik heb namelijk een make-up fobie. Ik heb toch ook een beetje respect voor die meiden die elke pauze de wc's bezetten. Als ik mascara opdoe, ben ik als de dood dat het uitloopt ofzo. Vorig jaar heb ik dat een keer gehad. Gelukkig had Franca** toen zakdoekjes bij zich... En er is nog iets. Ik heb altijd het gevoel dat make-up m'n gezicht verstopt. Éen klontje mascara in mijn oog, en hij gaat helemaal prikken, jeuken en tranen. En als je oog ook nog gaat tranen, kun je je mooi opgemaakte ogen wel helemaal gedag zeggen.
En dan heb ik het nog niet eens over foundation gehad. Ik heb het nog nooit gebruikt en ben het ook niet van plan. In mijn ogen is het een soort verf-achtige klei, maar dan voor je gezicht. Ga je naar een feest, je ziet er prachtig uit (door een laag foundation en mascara) en al snel sla je de knapste jongen van de school aan de haak. En als jullie dan gezellig samen aan het kletsen en flirten zijn, geeft hij je opeens een zoen op je wang. Maar door al die foundation zakken zijn lippen helemaal weg in dat spul. Zijn lippen onder de foundation en jij een rode kop (die hij dan gelukkig weer niet ziet door de foundation). Niet erg charmant.
Hoor eens, ik vind het prima dat mensen make-up gebruiken, maar dan moeten ze het wel mooi opsmeren en niet de wc's blokkeren als ik nodig naar de wc moet!

* & **: De namen Franca en Demi zijn voor mijn eigen veiligheid gefingeerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten