zondag 5 september 2010

Het Voorval met de Spin en de Glazen Draaideur

Goed, laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: Ik ben eergisteren tegen een glazen deur aangelopen.
Het ging zo: ik moest 's morgens voor controle naar de KNO-arts. Goed nieuws: alles ziet er schitterend uit. Dus vrolijk fluitend liep ik de glazen draaideur in, naar buiten. Terwijl de draaideur langzaam, heel erg langzaam, draaide, viel mijn oog op een spin die in de linkerbovenhoek van de draaideur een web aan het spinnen was. Goh, dacht ik, dat is nou bijzonder, een spin die zo'n mooi web kan maken terwijl hij steeds maar rondjes draait, ik zou duizelig worden. Dus ik keek heel geobsedeerd naar die spin en dacht na over de wonderen der natuur en ik dacht hier ongeveer moet de uitgang zitten en deed dus een stap naar voren. BAM!
Het volgende moment had ik ongelooflijk veel pijn aan mijn hoofd en aan mijn been. Nou, hier zat die uitgang dus niet dacht ik. Een beetje duizelig kijk ik waar de uitgang dan wel zit en stap naar buiten. Een mevrouw kijkt half-lachend half-geschrokken naar mij en zegt: ''Nou meisje, daar zat de uitgang niet!'' Ik glimlach een beetje boos naar haar. ''Nee!'' zeg ik dan maar vrolijk terug, maar ik denk Goh, denkt ze nou echt dat ik dat nog niet in de gaten had?!
Eigenlijk vind ik het best wel erg van mezelf. Wie laat zich nou afleiden door een spinnetje en loopt vervolgens tegen de glazen wand van de draaideur aan?! Nu zit ik hier met een bult boven mijn oog en een blauwe plek op mijn knie.
Maar Midas zegt dat ik er juist trots op moet zijn. Want dankzij mij zullen meer mensen toegeven dat ze tegen een glazen deur aangelopen zijn en zullen ze zich er niet meer voor schamen. Dat klinkt toch wel aannemelijk. Misschien heeft hij wel gelijk. Goed dan,
IK BEN TEGEN EEN GLAZEN DEUR AAN GELOPEN EN IK BEN ER TROTS OP!!!

2 opmerkingen:

  1. Mirjam, ik ben trots op je =D
    5 september staat voortaan bekend als de dag van de-mensen-die-tegen-een-glazen-deur-zijn-gelopen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou het zit in de familie. Ik ben ooit tegen een lantaarnpaal opgelopen.

    BeantwoordenVerwijderen