woensdag 27 oktober 2010

Breien voor India

Het is herfstvakantie en dat kan maar een ding betekenen: verveling. Er zijn dan van die dagen dat al je vrienden weg zijn, het buiten ijzig koud is, er in de hele stad niks te doen is en dat je dus de hele dag zit te kniezen op de bank en 's avonds naar bed gaat en ontevreden bent over jezelf omdat je helemaal niks gedaan hebt.
Daar heb ik nu een oplossing op gevonden: ga mutsen breien voor baby's in India!
In India worden dagelijks baby's geboren die geen (goed) dak boven hun hoofd hebben. Als 's nachts de temperatuur daalt, kan het ijzig koud worden. Gevolg: een pasgeboren baby met een longontsteking die daar misschien wel aan dood gaat. Daar moet dringend wat aan gedaan worden en dit keer hoef je eens een keertje geen geld te doneren, maar kun je gewoon in je eigen huiskamer de Dorcas uithangen!
Het is heel simpel, je gaat naar www.breivoorindia.nl en print daar het breipatroon uit. Je haalt je naalden en wol van de zolder, zet wat steken op en je kan beginnen. En als je dan de hele dag gebreid hebt en je mutsje af hebt, doe je het op de post en kan je 's avonds lekker naar bed met het gevoel een babyleven gered te hebben. Prachtig toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten