maandag 28 februari 2011

Mirjam op de Handwerkbeurs

Afgelopen zaterdag ging ik samen met mijn moeder, een vriendin van mijn moeder en een vriendin van de vriendin van mijn moeder (nog te volgen?) naar de Handwerkbeurs in de IJsselhallen te Zwolle. Ik weet niet echt meer waarom ik eigenlijk besloot om mee te gaan. Ik geloof dat het was uit verveling, om maar iets te doen te hebben. Wat ik verwachtte? Een aantal kraampjes met oude dametjes erbij, wiens armen vergroeid zijn van het vele breien. En vele dames in zelfgehaakte/gebreide, foute kleding. Oké, en misschien hier en daar een kraampje met wat leuke viltspulletjes of wol. Nog nooit heb ik me zó erg vergist.
Het was werkelijk geweldig! Een groot stadion, volgestouwd met wel duizend kramen, en elk kraampje gaf me weer nieuwe inspiratie om iets te maken. Mijn creatieve geest werd gevoed en genezen van de inspiratielozeritus waar het al maanden aan had geleden. Ik voelde de kunstenaar opnieuw in mij ontwaken. Opeens was mijn leven niet uitzichtloos en saai meer! Opeens had ik een hobby gevonden, meerdere zelfs!
LANG LEVE DE HANDWERKBEURS!
Goed, er waren, zoals al eerder gezegd, een heleboel kraampjes. En ook een heleboel mensen. Inderdaad voor het grootste gedeelte dames, maar een heleboel verschillende mensen. Van hele oude dametjes inclusief rolator tot jonge alto's inclusief dreadlocks. Van normale jongeren op Uggs tot vrouwen in zelfgehaakte blousjes. Het was absoluut niet zoals ik had verwacht.
We begonnen met rondlopen om 10 uur en we waren pas om 5 uur 's middags klaar, en dat was eigenlijk alleen maar omdat de beurs ging sluiten. Ik had nog makkelijk 2 uur langer kunnen rondlopen.
Mijn moeder en ik hebben echt afschuwelijk veel gekocht. We kunnen minstens een jaar vooruit.
Mijn aanwinsten? Een viltpakketje voor een leuke, knalroze poes met bloemen en scheve snorharen, wol en een patroon om een superschattige aap mee te breien, een textielschilderijtje dat ik gemaakt heb op een workshop daar, rondbreinaalden en heel veel wol om wild mee te breien.
Wildbreien?! Jahaa, dat is een van mijn nieuwe hobby's. Het is een vorm van street art. Een soort graffiti, maar dan met wol! Het is een echte rage, volgens Francine Oomen tenminste. Zelf geloof ik dat niet zo, want ik heb nog geen enkel wildbreisel gezien hier in Deventer, maar dat vind ik niet erg, want ik heb het niet zo op rages. Kijk maar eens op www.wildbreien.nl . Het is werkelijk een briljante uitvinding.
Naast een heleboel materialen heb ik ook een heleboel inspiratie. En dat bracht me op het idee om een nieuw blog op te richten, naast dit blog, waarop ik al mijn creaties als ze af zijn kan showen. Daarnaast zet ik op die site ook al onze wildbreiprojecten. Ja, ónze, want mijn moeder, zusje, vriendinnetjes van mijn zusje en mijn oma zijn ook aan het wildbreien geslagen!
Lees het allemaal maar op www.datkanleuker.blogspot.com !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten