woensdag 20 februari 2013

Project Kleine Verassingen #1

Twee weken terug kwam ik op Facebook iets heel moois tegen. Eindelijk een goed 'knip-plak-deel-kettingbericht'. Het bericht hield het volgende in: de eerste 5 mensen die zouden reageren, zouden in de loop van het jaar onverwachts een klein cadeautje krijgen, zoals een zelfgebakken taart, een uitnodiging om te komen eten, een zelfgemaakte knutsel, een mooie kaart, etc.
De enige voorwaarde was dat de eerste 5 reactoren (of is het 'reagerenden'? Of 'reactiegevenden'?) dit bericht zelf ook weer op hun pagina zouden zetten om dus ook weer 5 mensen te verassen.

Dit bericht deed mijn hart sneller kloppen. Wat een geniaal idee! De wereld zou toch stukken mooier zijn als we ieder jaar stiekem wat mensen zouden verassen? Als we ze ieder jaar - zonder voorwaarden - zouden laten weten dat we om ze geven en dat we ze het allerbeste toewensen?
Natuurlijk kopieerde ik het bericht direct en poste het op mijn Facebookpagina. Ik heb alleen de voorwaarde 'je krijgt alleen een cadeautje als je dit zelf ook weer post' weggelaten. Dat vond ik namelijk een beetje onnodig. Sommige mensen die wél iets moois verdienen, durven niet te reageren omdat ze zelf geen 5 cadeautjes durven/kunnen maken. De mensen die dit wel kunnen/durven en het ook een goed idee vinden, zouden het sowieso wel weer herposten. Trouwens, waarom zou je aan een keer iets aardigs voor iemand doen voorwaarden stellen?

Zo poste ik dus dit hartverwarmende en heerlijk creatieve bericht op mijn Facebookpagina. Binnen een paar minuten had ik de eerste paar reacties te pakken. Maar nadat ik 5 mensen had, waren er later een paar mensen die heel graag ook verrast wilden worden, maar helaas te laat waren. Gelukkig voor hen was mijn Geheim Agentenhart sneller gaan kloppen bij het idee dat ik al die mensen stiekem mocht verassen, dus nadat ik ze het netjes had laten vragen, mochten ze ook op mijn lijst.
Inmiddels heb ik 9 mensen op mijn lijst, is het eerste cadeautje gedistribueerd en is een tweede in de maak. Ik heb besloten om foto's op mijn blog te plaatsen van ieder cadeautje, dus hieronder volgen foto's van nummer 1.

Dit cadeautje was voor een lief meisje dat zo nu en dan wel wat steun kan gebruiken.
Het is gemaakt van een groot luciferdoosje, beplakt met papier. In de binnenkant zit foam. Op de buitenkant zijn roosjes geplakt, toch handig als je een knutselende peuter in huis hebt wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten