zondag 3 maart 2013

Project Kleine Verassingen #2

De voorjaarsvakantie is weer voorbij! Dankzij een tripje naar de Handwerkbeurs (waar ik met mijn 16 jaar de gemiddelde leeftijd aanzienlijk omlaag haalde) heb ik me geen moment verveeld. En nog veel beter, dankzij de Handwerkbeurs is cadeautje nummer 2 tot stand gekomen!
Op de Handwerkbeurs kwam ik tot de ontdekking dat er een nieuwe rage is in Knutselland: uiltjes. Waar je ook kijkt, ieder kraampje heeft wel een of ander fr√∂belgevaarte in de vorm van een uil. Tasjes, armbandjes, quiltgevallen, applicaties, breipatronen, viltpakketjes etc. etc., alles is in uilenversie verkrijgbaar! 
Nu kon ik natuurlijk niet achterblijven. Alleen, we zitten wel in crisistijd. Ik had ten eerste dus een goede reden nodig om iets uiligs aan te schaffen en ten tweede moest het wel nuttig en/of herbruikbaar zijn. Koortsachtig begonnen mijn hersenen te ratelen tot er stoom uit mijn oren kwam. Toen bedacht ik me dat er op mijn Kleine Verassingen-lijstje een meisje stond die een groot verzamelaar van, precies, uiltjes is! Haar zou ik leuk kunnen verassen met een zelf in elkaar geflanst uiltje! Bij een leuk viltkraampje kocht ik voor mezelf een uilen-patronenboek, zonder me daarover schuldig te hoeven voelen. De volgende dag begon ik gelijk aan het zogenaamde 'winteruiltje-met-speld' (ja echt, ze verzinnen wat tegenwoordig, ik ben ook in het bezit van de patronen van het 'rendieruiltje', 'paasuiltje', 'Hollanduiltje' en 'telefoonhoesjesuiltje'). 
Echt, verassingen voor iemand maken is z√≥ ontzettend leuk! Ik verkneukelde me helemaal toen het uiltje na een paar uur af was, ik hem in een envelop kon stoppen en op de bus kon gooien. 
En ach, het resultaat mag er best wezen, toch? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten