woensdag 28 augustus 2013

Reis naar het einde van de nacht

Zaterdagavond, de mensen maken hun uren stuk in de nacht.
Het echtpaar loopt hand in hand langs de kade. Misschien praten ze over het regenachtige weer, of over hun dochter die net in een scheiding ligt.
De jongens slaan elkaar op de schouder en nemen nog een slok. Ze lachen bij de gedachte aan de lange nacht die nog voor hen ligt, waarin het bier nog rijkelijk zal vloeien en de muziek ze zal verdoven. Nog even slapen, nog even dromen van de rust, voordat maandag... nee, niet aan denken. Nog even...
De oude man loopt met zijn hond over de brug. Hij wordt al wat krom, net als de hond. Zijn kraag heeft hij opgezet tegen de regen, behalve zijn contouren zie je alleen het uiteinde van zijn sigaret af en toe oplichten, als een hoopvolle herinnering aan de jonge jaren.
De stad. Wat is ze mooi, zo in de nacht! De regen daalt zachtjes neer op haar sprookjesachtig verlichte straten. Ze glimlacht naar je en omarmt je met al haar torens, huizen en lantarenpalen. Als een geheimzinnige vrouw is ze, 's nachts verleidelijker dan ooit. Ze zal je meenemen op een spannend avontuur, naar het einde van de nacht.1 opmerking: