dinsdag 15 december 2015

Ik heb een droom

Ik heb een droom...
dat op een dag in dit land de woorden 'seinstoring' en 'aangepaste dienstregeling' zijn geschrapt uit het woordenboek.

Ik heb een droom dat de NS mij op een dag bij een storing de juiste informatie geeft, zodat ik niet meer moet omreizen via Leeuwarden, terwijl er in Hoogeveen ook gewoon een snelbus voor me klaarstond.


Ik heb een droom dat mijn kinderen van Deventer naar Groningen zullen kunnen reizen zonder de angst van twee uur vertraging, met honderden anderen gestrand op station Meppel (Méppel, ja!).

Ik heb een droom dat ik op station Zwolle niet meer teleurgesteld word wanneer ik een prachtig lange trein met wel tien coupés zie klaarstaan, maar de reizigers vervolgens toegeblaft wordt zich op te proppen, omdat vervolgens slechts twee coupés daadwerkelijk 'mogen' vertrekken, zonder enige toelichting, met de reizigers net zo opgepropt als hun bagage. 
 
Maar ik heb ook de droom dat reizigers en conducteurs op een dag broederlijk met elkaar omgaan. Dat er geen discussie meer nodig is of het treinpersoneel pepperspray op zak moet hebben. Dat iedereen fatsoenlijk z'n werk kan doen, of je nou treinpersoneel bent, of met een gigantische rugzak vol koffie en snacks rondbanjert, of in een stiltecoupé zit.

Dat geel-blauwe ding is een prachtige uitvinding, maar hé, het moet wel leuk blijven.
Dát is mijn droom vandaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten