Over mij

Hallo!

Foto: Gea Schenk (www.geaschenk.nl)
Leuk dat je even komt kijken op mijn website. Ik ben Mirjam Deckers, in 1996 geboren in Utrecht en opgegroeid in het pittoreske Deventer. Na een uitstapje van zo'n vijf jaar voor mijn studie(s), die ik volgde aan de Rijksuniversiteit Groningen, woon ik tegenwoordig weer in mijn vertrouwde Koekstad.

In Groningen volgde ik de bachelors Kunsten, Cultuur en Media (KCM) en Wijsbegeerte van de Geesteswetenschappen. Ik studeerde cum laude af op de moderne en hedendaagse kunst, esthetica en kunstfilosofie. Toen ik aan mijn Research Master Arts & Culture begon, kwam ik toevalligerwijs in contact met de dochter van Bauhaus-weefster Gunta Stölzl (1897-1983) en sindsdien werken we samen aan het beheer en behoud van de nalatenschap van deze bijzondere kunstenaar. Mijn master sloot ik cum laude af met een scriptie over Stölzls vroege werken op papier en een tentoonstelling in Wall House #2 (Groninger Museum).

Sinds januari 2021 ben ik als promovenda verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast werk ik als freelance kunsthistorica en geef ik graag lezingen over allerhande thema’s, o.a. voor de Vrije Academie en de Stichting Gunta Stölzl. Ik sta voor toegankelijke lezingen, luchtig, doorspekt met humor en zelfspot, maar wel met een sterke en leerzame inhoud. Kunst hoeft niet altijd maar ingewikkeld te zijn, ervan genieten en er soms om kunnen lachen is minstens zo belangrijk.
Daarnaast schrijf ik ook graag over bovenstaande onderwerpen, zowel academisch als voor een breder publiek.