Tentoonstellingen2020
Beleef Klooster Nieuw Sion (Nieuw Sion, Diepenveen)
In opdracht van Stichting Nieuw Sion maak ik samen met Marian de Heer een (semi-)permanente tentoonstelling die het leven van bijna 150 jaar kloosterleven op abdij Sion illustreert. Grote, oude inbouwkasten dienen als etalages en vitrines, waarin allerhande objecten, archief- en fotomateriaal de geschiedenis van deze nog bijzondere en inspirerende plek een gezicht geven.

Verwacht: 2021

Zie ook: https://www.nieuwsion.nl/

                              2019                               

Gunta Stölzl: 100 jaar Bauhausstoffen (Wall House #2 (Groninger Museum), Groningen)
Namens het Gunta Stölzl Archive trad ik op als curator van een tentoonstelling over het boeiende en bewogen leven van Gunta Stölzl (1897-1983), die bekend werd vanwege haar stofontwerpen voor het Bauhaus, dat dit jaar zijn 100-jarige jubileum viert. Omdat ik van mening ben dat Stölzls oeuvre echter méér omvat dan alleen haar Bauhausstoffen, toont de tentoonstelling ook haar pre- en post-Bauhauswerken zien, alsmede persoonlijke en biografische objecten uit familiebezit. Op de tweede verdieping zijn daarnaast recente nawevingen en repdructies te zien, om te tonen hoe springlevend en relevant haar ontwerpen nog altijd zijn.
Te zien: 30 maart t/m 1 september 2019, Wall House #2 (weekend geopend), Groningen
2017
The Secret of the Wooden Books: Esthetics, Education, and Ecology (Universiteitsmuseum, Groningen)
In het kader van mijn afstuderen was ik co-curator voor deze tentoonstelling die de esthetische, educatieve en ecologische aspecten van hout als materiaal belichtte. Aan de hand van drie delen van een zogenaamde xylotheek - een boombibliotheek - uit de 18e eeuw werd gezocht naar nieuwe aanknopingspunten met verschillende gebruiksobjecten en moderne en hedendaagse kunstvoorwerpen.
Te zien: 24 juni t/m 29 oktober 2017
Zie ook: https://www.rug.nl/university-museum/exhibitions/2017/the-secret-of-the-wooden-books